Night Of the 10.000m PB’s

Afgelopen weekend stond de eerste baanwedstrijd van 2018 op het programma. Hiervoor ben ik op vrijdag 18 mei vertrokken vanuit Arnhem met de trein naar Londen. Aangekomen in Londen in gezelschap van Tim Bolink bij een Italiaans restaurant een lekkere pasta gegeten om vervolgens richting het hotel terug te keren en te gaan slapen.

En toen was het alweer 19 mei, Raceday! Om 8 uur trok ik nog even de hardloopschoenen aan om de spieren los te lopen en het lichaam voor te bereiden op de die 10.000 meter race die ik die avond om 19.45 uur moest lopen.  De route verliep naar de atletiekbaan en weer terug, na 25 minuten kwam ik weer terug bij het hotel. Vervolgens even douchen en ontbijten, het Engelse ontbijt heb ik overgeslagen omdat bacon en bonen  bij mij geen succesvolle combinatie is met het hardlopen.

De rest van de dag stond in het teken van uitrusten en voorbereiden op de avond, Ik heb nog even geslapen, geluncht en een boekje gelezen op een bankje in een park.

Om 16.45 uur ben ik uit het hotel vertrokken naar de atletiekbaan om de C -serie bij de mannen nog te kunnen zien, hier zou Tim namelijk in starten. Bij aankomst stond er al veel publiek rond de baan die luidkeels aanmoedigde, ondersteund met o.a. koebellen gaf dit een oorverdovend kabaal, wat gaaf! Het was behoorlijk warm en je zag dat ook duidelijk terug in het raceverloop en de tijden. Om 18.45 was het voor mij tijd om de warming up te beginnen, de benen voelden goed aan en ik had er zin in.

19.45, Racetime! Het startschot klonk, met 38 mannen gingen we op pad voor het avontuur wat 25 ronden zou gaan duren. er was veel gedrang en iedereen probeerde een goede plek in het veld te vinden. helaas kwam ik helemaal achterin te lopen waar ik besloot even te blijven hangen om uit het gedrang te blijven. Inmiddels tikten de ronden weg, na 5000 meter ongeveer 14.45 min, iets langzamer dan ik had gewild maar nog steeds op PR koers. Toen begon het veld te splitsen en begonnen er verschillen te ontstaan, gelukkig kon ik mijn eigen tempo goed handhaven en één voor één lopers inhalen. Uiteindelijk na een degelijke race kwam ik na 29 minuten en 34 seconden over de finish, een PR met 9 seconden.

Later op de avond stonden de A series bij de mannen en vrouwen nog op het programma. Heel gaaf om te zien wat voor spektakel ze ervan hebben weten te maken en hoe goed de sfeer erin zat, ik heb nog nooit een atletiek evenement gezien wat zo gezellig en sfeervol is!

Op naar de volgende wedstrijd! 9 juni het NK 10.000 meter te Leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *