On the Run again

Helaas heb ik na voorgaand bericht toch nog de nodige tegenslagen gehad. Als fysiotherapeut dacht ik zelf wel mijn opbouw te kunnen doen, de kennis heb ik er wel voor maar de objectiviteit niet ben ik achter gekomen. Een achillespees blessure staat namelijk bekend als een lastige en langdurige klacht als je hier niet zorgvuldig mee omgaat. Als sporter wil je altijd zo snel mogelijk herstellen om weer mee te kunnen doen met wedstrijden, wat ik gemerkt heb afgelopen periode is dat ik hierbij iemand nodig heb die mij af en toe even op de rem trapt. Samen met fysiotherapeut Peter Eemers heb ik de afgelopen periode een plan opgesteld en dit gaat tot nu toe goed.

Na een periode met veel krachttraining en fietsen/crosstrainer is de pees weer tot rust gekomen en was het ontstekingsbeeld rond de pees weg. Het lopen is vervolgens heel rustig hervat met stukjes wandelen en minuutjes hardlopen. Inmiddels loop ik 3 dagen achterelkaar, 30-60 minuten met 2 keer per week ook weer wat tempowerk in de duurloop, om vervolgens een dag alternatief te training op de fiets of crosstrainer. Daarnaast doe ik nog 2-3 krachttrainingen per week om ervoor te zorgen dat mijn belastbaarheid van pezen en spieren groter wordt.

De komende periode zal in het teken staan van geduld hebben en het lichaam de tijd geven om te herstellen, De zevenheuvelenloop op 18 November staat zeker weer op de agenda. Vermoedelijk als duurloop/training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *