Kerstloop Dronten 2018

Afgelopen  zondag stond de 30ste editie van de Kerstloop te Dronten op mijn wedstrijdkalender. Al een heel aantal jaar sta ik hier met veel plezier en goede herinneringen van PR’s aan de start. Het is ieder jaar weer de vraag hoe het weer zal zijn tijdens de kerstloop. Dit jaar was het heel vochtig, mistig en redelijk koud.

Na aankomst in Dronten en het opspelden van het startnummer begon ik met de warming-up. De benen voelden goed de laatste dagen dus ik had zin om lekker te gaan racen. Om 13.00u was dan zover, het startschot klonk. De eerste kilometers voelden erg goed aan. Ik had veel energie en kon makkelijk meekomen met het tempo van de tweede groep, achter de Kenianen en één Fransman.  Na circa 5km lukte het mij om samen met Willem van Schuerbeek wat afstand te nemen van de grote groep achter ons. Met een doorkomst van 15.30min op 5km en 10km rond de 31 min zat ik prima op schema voor een mooie tijd rond de 1.05 hoog of 1.06 laag. Echter begon ik het toen zwaar te krijgen. De tempoversnelling om 13km van Willem kon ik helaas niet beantwoorden en ik moest alleen verder in de race. De benen, armen en mijn gezicht werden steeds kouder door de vochtigheid en er begon een lichte verkramping in de kuiten te ontstaan.

De laatste 6km was het echt afzien en doorbijten, dan is een halve marathon toch best ver. Ik kon goed merken dat ik door nog niet voldoende lange tempo’s getraind heb, waardoor ik in dit deel van de race nog tekort kwam. Het doel was op dat moment zo stabiel mogelijk doorlopen en de schade beperkt houden op de achtervolgers. Uiteindelijk is het gelukt om de groep met o.a. Jorrit Cleij voor te blijven en te finishen in een tijd van 1.06.41 min. Geen PR, maar gezien de trainingen van afgelopen periode ben ik tevreden met dit resultaat. De tijd was goed voor een 5e plaats overall, 2e BeNeLux en eerste Nederlander.

 

Deze week doe ik iets rustiger aan om goed te kunnen herstellen van de halve marathon. Vanaf volgende week zal ik de training weer volledig hervatten om weer door te groeien naar mijn oude niveau, of liever beter dan voorheen natuurlijk.

De volgende wedstrijd zal het Europacup cross voor teams zijn, hiervoor hebben wij ons met het team van CIFLA opnieuw weten te plaatsen. Deze wedstrijd zal gelopen worden op het crossparcours te Albufeira (Portugal). De week na de Europacup cross zal ik aan de start staan van het NK 10km te Schoorl.

OPROEP
De komende jaren wil ik zo goed mogelijk presteren en heb ik als ultieme doel een deelname aan het Europees Kampioenschap op de marathon. Om dit te kunnen realiseren en meer/beter te kunnen trainen is het helpend wanneer ik een dagdeel in de week minder kan gaan werken. Hiervoor ben ik opzoek naar een aantal ondernemers die mij hierbij willen ondersteunen door middel van een maandelijkse financiële bijdrage.

Lijkt het je leuk om mij te ondersteunen op de weg naar mijn droom? Laat dan je gegevens achter in het contactformulier en zal ik je bellen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Via deze weg wil ik iedereen ook fijne kerstdagen wensen en alvast een gezond en sportief 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *