NK 10km Groet uit Schoorl run

Zondag 10 februari stond de jaarlijkse Groet uit Schoorl run op het programma. Al enige jaren is dit ook het NK 10km. Zaterdag ben ik al naar Schoorl toegegaan en heb overnacht in het atletenhotel “Jan van Scorel”.

Het was lastig inschatten hoe het niveau zou zijn. Helaas ben ik namelijk wat ziek terug gekomen uit Australië, vermoedelijk een luchtweginfectie door alle airco’s. Hierdoor heb ik afgelopen weken niet zo lekker kunnen trainen.

‘S ochtends om 8.30u gingen we met een groepje atleten een stukje loslopen, de benen voelden goed maar de keel zat nog behoorlijk dicht en ik kreeg na afloop weer last van een behoorlijke hoest. Na het lopen gingen we gelijk door naar het ontbijt. Terug op de kamer heb ik nog geprobeerd de luchtwegen vrij te maken door te stomen. Na nog een kleine lunch om 12u was het alweer tijd om mijzelf klaar te maken voor de wedstrijd.

Zaterdag waaide het behoorlijk hard, gelukkig was dit vandaag een stuk minder, wel regende het soms wat. Na een stuk warmlopen en warming up oefeningen was het dan tijd voor de start. Om 14.30u klonk het startschot. In Schoorl wordt er vaak hard gestart, ook dit jaar was dit weer het geval.

Met Joshua had ik afgesproken de race voorzichtig op te bouwen en dus niet te hard te starten om te kijken hoe het aan zou voelen. Helaas merkte ik toch al snel behoorlijk hinder van de dichte keel en het hoesten. De benen liepen snel vol op een tempo wat ik normaal wel aan zou moeten kunnen, hierdoor moest ik dus een tandje terug in tempo. Met een doorkomst van 15.35min op 5km was een goede tijd al niet meer in zicht. Het tempo voelde relatief ontspannen aan maar versnellen kon niet. Na 31.20min kwam ik over de finish, geen tijd en NK klassering waar ik trots op ben.

Aanstaande week ga ik eerst maar eens langs de huisarts om te kijken wat zijn diagnose is, dit aangezien ik nu al zo’n 3 weken weinig vooruitgang merk in klachten. Hopelijk kunnen de trainingen snel weer opgepakt worden om naar de volgende wedstrijden toe te werken.

17 maart: Stevensloop Nijmegen 10km – 24 maart: Parelloop Brunssum – 31 maart: NK 1/2 marathon Venlo Venloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *