Mijn naam is haas

Op 20 oktober stond ik als haas aan de start tijdens de TCS Amsterdam marathon. Hierbij had ik als opdracht gekregen om voor Frank Futselaar halfweg door te komen in een tijd van 1.07.00.

Het tempo voelde vanaf de start gelijk goed aan en kostte mij weinig moeite. Het enige lastige was dat de kilometer borden niet klopten, hierdoor waren wij erg op ons gevoel aangewezen, de registratiepunten op iedere 5 km waren wel juist aangegeven.

De tussentijden die Frank graag wilde lopen werden allemaal gehaald, 5km: 15.57 – 10km: 31.39 – 15km 47,29 – 1/2m: 1.06.54, Dit gaf uitzicht op een mooie eindtijd van 2 uur en 13-14 minuten. Na iets meer dan 26 kilometer ben ik gestopt als haas omdat ik anders teveel last zou hebben in de daarop volgende week met mijn eigen trainingen, ik zou dan zelf te lang moeten herstellen van de inspanning.
Met een finishtijd van 2.14.06 heeft Frank de marathon heel sterk uitgelopen, Chapeau!

Het haaswerk heeft mij veel vertrouwen gegeven richting mijn eigen marathon die ik op 1 december zal gaan lopen in Valencia. Naar verwachting zal ik hier wel iets rustiger van start gaan, namelijk rond een schema van 2uur en 16 minuten.

De komende weken zullen nog even pittig worden met veel lang duurwerken langere tempoblokken, Lets do it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *