Marathon van Valencia

Een marathon lopen in zo’n mooie stad en finishen op het water, super toch! 
Een maand of drie geleden begon ik met mijn trainingen gericht op de marathon. Op een paar kleine pijntjes na is het heel goed gegaan en was ik fitter dan ooit. Helaas kreeg ik zes dagen voor de marathon behoorlijk last van mijn rechter knie, hierdoor heb ik de laatste week wat gedwongen rustdagen moeten nemen. Opzich geen ramp, want de laatste week doe je toch geen zware trainingen meer, maar voor het zelfvertrouwen is het niet zo fijn. De dagen voor de wedstrijd ben ik veel in contact geweest met de Peter Eemers (mm fysio) en mijn trainer (Joshua).

Uiteindelijk heb ik mijn knie getaped en ben ik gewoon de wedstrijd gestart. Dat ging heel goed, mijn knie hield het goed en de pijn trok zelfs grotendeels weg. Het plan was om met de groep van de eerste vrouw mee te gaan. Echter was het heel onrustig in die groep dus besloot ik iets naar voren op te schuiven. Het tempo voelde heel makkelijk aan en ik kon goed mijn ontspanning vinden. Met een doorkomst op de halve marathon van 1.07.17 liep ik op een geplande eindtijd van 2uur en 14 minuten.


Het drinken ging goed onderweg, helaas merkte ik wel dat mijn lichaam het op één of andere manier niet goed opnam. Na 23km begonnen de eerste kuitkrampen op te komen en besloot ik iets in tempo te zakken in de hoop dat op die manier de kramp uit zou blijven. Helaas mocht dat niet baten, de kramp kwam steeds vaker in mijn kuiten en ik werd heel misselijk. Rond 32km moest ik ook nog twee keer overgeven. Toen ging het snel minder. Wandelen in dribbelen heb ik vanaf dat moment af moeten wisselen, omdat de kramp er anders weer in schoot of ik weer moest overgeven. Dan duren de laatste kilometers behoorlijk lang. 


De finish wilde ik graag meemaken dus ben ik zo goed en kwaad als het ging toch doorgegaan en gefinisht in 2.36. Een verval van 21 minuten waar ik zeker niet trots op ben, maar ook dat kan gebeuren tijdens een marathon.

Mijn niveau is beter dan ooit en ik had graag een mooie tijd neergezet. Nu ga ik eerst even een weekje ontspannen en het lichaam laten herstellen om vervolgens nieuwe plannen te maken. Een goede marathon blijft mijn ambitie dus op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *